Select Page

…….som vanligt stämde inte väderprognosen, när jag och Peter tog oss ut till våra waypoints. Vinden var hård och kall och vågorna sköljde in i kajakerna. Vi sa högt till varandra att detta påminde oss båda om kaoset i Rugen förra året, men att vi ger det en chans, annars får vi se det som x-tra träning.

Efter en tuffare paddling än vad vi är vana vid är vi äntligen framme! Vi vet båda att vi ligger perfekt på vårt område. Vi sneglar på varandra och och gör oss redo för 1:a kastet.  Kommer det smälla direkt eller är de inte här idag? Tänk om det bara blir paddelträning idag. Hur stark är strömmen?

Vi behöver inte vänta särskilt länge, dubbelhugg på första kastet! Vi tittar på varandra och bägge skrattar högt. Fiskarna avlöser varandra, vissa får syna kajaken från insidan medans andra släpper på vägen upp.Huggen är hårda och fiskarna stretar på riktigt bra!

Nu lägger vinden sig och havet blir platt, men vi har fortsatt bra ström, så fisken stannar kvar i området. Plötsligt ser vi hur det sprutar upp småtorskar ur vattnet en bit ifån oss, vi  paddlar snabbt dit och kastar. Ingenting händer!! Jag lyfter jiggen för att kasta på nytt, då ser jag bara ett stort gap som slukar jiggen och störtar ner mot botten.

Peter drar på en en fin fisk strax efter mig, och så fortsätter det hela kvällen. Vi tappar räkningen ganska snabbt, men vi landar ett 60-tal tillsammans med vikter runt 3,5-5 kg. Visst det är inga monsterfiskar, men de kämpar väldigt bra för sin storlek. Jag kan verkligen rekommendera detta roliga fiske!

Vi fiskar på runt 6-10m djup med 40-60g jiggar. Det viktigaste är att hålla botten hela tiden. Vi har lyckats allra bäst med shadjiggar i färgen röd med svarta fläckar samt gul/orange.

// Daniel